Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Martie 2017
Vizualizari: 385
Comentează add

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc în şedinţă comună pentru un proiect de declaraţie a Parlamentului României, care salută recentele decizii ale Curţii Constituţionale.

Şedinţă comună a celor două Camere ale Parlamentului

radiojurnal

   

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc în şedinţă comună pentru a dezbate un proiect de declaraţie a Parlamentului României, care salută recentele decizii ale Curţii Constituţionale.

Proiectul aparţine preşedintelui Senatului Călin Popescu-Tăriceanu, care declara că, documentul pe care-l propune Legislativului vine să precizeze poziţia Parlamentului în arhitectura constituţională a statului, mai ales după deciziile Curţii Constituţionale.

În opinia lui Călin Popescu-Tăriceanu, hotărârile Curţii Constituţionale întăresc rolul Parlamentului ca unic for legislativ.

În proiectul de declaraţie se arată, printre altele, că Parlamentul României consideră că recenta decizie a Curţii trebuie să pună capăt odată pentru totdeauna acţiunilor concertate de subminare a rolului şi prestigiului Legislativului, ca instituţie centrală a democraţiei.


Etichete ParlamentCamera DeputatilorSenatdeclaratieCălin Popescu-Tăriceanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live