Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Mai 2019
Vizualizari: 296
Comentează add

Premierul britanic, Theresa May, va conduce marţi o şedinţă de guvern care are Brexitul pe agendă.

Şedinţă britanică de guvern care are Brexitul pe agendă

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Premierul britanic, Theresa May, va conduce marţi o şedinţă de guvern care are Brexitul pe agendă.

Prim-ministrul va prezenta situaţia negocierilor cu opoziţia.

Discuţiile au continuat luni seară, dar s-au încheiat la fel ca pâna acum: fără niciun rezultat concret.

Pe de altă parte, euroscepticii din Partidul Conservator continuă să facă presiune asupra premierului Theresa May pentru a-şi anunţa demisia.

Dan Vasiliu, de la Londra, ne spune mai multe: "Negocierile dintre guvern şi opoziţie legate de Brexit au intrat în cea de-a şaptea săptămână.

O nouă rundă de discuţii a avut loc aseară, dar concluzia a fost aceeaşi ca de fiecare dată: nu s-au făcut progrese, dar se încearcă în continuare găsirea unei soluţii de compromis, pentru ca Marea Britanie să poată ieşi într-un mod ordonat în Uniunea Europeană.

Unii deputaţi conservatori vorbesc despre o totală lipsă de conducere în fruntea guvernului şi fac presiuni pentru a forţa demisia premierului Theresa May.

Ei spun că rezultatul dezastruos estimat pentru alegerile europarlamentare de săptămâna viitoare trebuie să ducă la schimbarea premierului.

Surse guvernamentale citate de presa britanică spun că Theresa May ar intenţiona să supună la vot în parlament în următoarele două săptămâni legea care să permită implementarea prevederilor din acordul de retragere, în cazul în care acesta va fi în cele din urmă adoptat.

Mulţi parlamentari conservatori dintre cei care au respins acordul la primele două voturi, dar care s-au răgândit apoi şi au votat pentru la a treia încercare şi-au exprimat regretul pentru lipsa lor de consecvenţă şi au avertizat că sunt decişi să respingă orice variantă propusă de guvern.

Dacă Theresa May va risca în cele din urmă şi va forţa un vot asupra legislaţiei privind Brexitul, dar nu va obţine o majoritate, atunci legea nu va mai putea fi readusă în Camera Comunelor decât într-o nouă sesiune parlamentară."


Etichete Brexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live