Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

17 Mai 2022
Vizualizari: 679
Comentează add

Discuțiile principale ale liderilor coaliției de guvernare se vor concentra pe stadiul de îndeplinire a jaloanelor din Planul Naţional de Redresare și Reziliență.

Şedinţă a liderilor coaliţiei de guvernare, la Palatul Victoria

alina-stanuta

Liderii coaliției de guvernare. Foto: Agerpres

La această oră are loc la Palatul Victoria o ședință a liderilor coaliției de guvernare, care ar urma să ia în discuție stadiul îndeplinirii Planului Național de Redresare și Reziliență, dar și propunerea PSD de schimbare a cotei unice de impozitare. Alina Stănuță cu detalii.


Reporter: Alina Stănuţă - Discuțiile principale ale liderilor coaliției de guvernare se vor concentra pe stadiul de îndeplinire a jaloanelor din Planul Naţional de Redresare și Reziliență.

Potrivit unor surse, autoritățile mai au de atins şapte jaloane restante, aferente lunii iunie.

Liderii coaliției de guvernare vor discuta însă și despre posibilitatea renunțării la cota unică de impozitare și înlocuirea acesteia cu un impozit progresiv, la propunerea PSD.

Cel mai probabil la întâlnire participă și ministrul finanțelor Adrian Câciu, care prezintă trei variante de praguri pentru impozitarea progresivă.

Pentru fiecare variantă, beneficiarii vor avea, potrivit simulărilor, și deduceri de taxe. Aceste simulări sunt făcute de Banca Mondială, FMI şi BERD.

Potrivit acelorași surse, aceasta este o primă discuție în coaliția de guvernare lansată de PSD, dar până acum  PNL şi UDMR nu au achiesat la ideea impozitului progresiv.


Etichete impozit progresivsedintacoalitie de guvernarepsdpnludmrfmiberdpnrr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live