Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mugur Mihăiţă

17 Noiembrie 2017
Vizualizari: 877
Comentează add

UPDATE: La întâlnirea conducerii PSD de la Băile Herculane este prezentat, la această oră, un bilanţ al aplicării măsurilor prevăzute în programul de guvernare.

Ședință a Comitetului Executiv al PSD la Băile Herculane

mugur-mihaita

Foto: Arhiva psd.ro.

UPDATE:  La întâlnirea conducerii PSD de la Băile Herculane este prezentat, la această oră, un bilanţ al aplicării măsurilor prevăzute în programul de guvernare.

Raportul se intitulează "100 de măsuri îndeplinite", un document ce arată că mai mulţi parametri economici prognozaţi au fost depăşiţi.

De exemplu se înregistrează o creştere economică de 7%, faţă de cea prognozată, de 5,5. De asemenea, Produsul Intern Brut este mai mare faţă de estimări. Alte cifre arată progrese economice prezentate de social-democraţi, adică un deficit bugetar mai mic de 3%, şi reducerea datoriei guvernamentale.

În raportul prezentat astăzi, social-democraţii prezintă evaluări ale Fondului Monetar, OECD şi Comisia Naţională pentru Prognoză unde România este situată în fruntea clasamentului mondial.

O altă realizare prezentată, astăzi, aici la Băile Herculane, este crearea a peste un sfert de milion de noi locuri de muncă şi creşterea salariilor în sănătate, educaţie şi cultură.

În continuare, social-democraţii mai discută despre proiectele care urmează să facă agenda parlamentară în perioada următoare şi proiectul Legii bugetului de stat pentru anul viitor.

Știrea inițială

Conducerea PSD se reuneşte, astăzi, la Băile Herculane.

Social-democraţii vor evalua activitatea guvernului, aplicarea programului de guvernare la reuniunea Comitetului Executiv Naţional de astăzi.

Se discută proiectul Legii bugetului de stat pentru anul viitor, forma care urmează să fie prezentată Parlamentului, mai ales că la reuniune participă şi ministrul Mihai Tudose şi mai mulţi miniştri.

O serie de alte proiecte de acte normative, precum achiziţia rachetelor Patriot, proiect despre care Liviu Dragnea a precizat că luni va intra în dezbaterea senatorilor şi cât de curând în analiza deputaţilor. Un alt subiect este cel legat de modificările la legile justiţiei.

Liderul PSD a vorbit aseară despre raportul MCV şi despre organizarea unui miting al social-democraţilor, solicitat de mulţi dintre membrii formaţiei, dar despre care Liviu Dragnea spune că: Să nu fie un miting de susţinere pentru el, ci să aibă un scop.

Tot astăzi, social-democraţii vor discuta şi despre reluarea dezbaterii proiectelor principale pentru ţară în departamentele partidului. 


Etichete Conducerea PSDBăile Herculaneliviu dragnealegea bugetului de statprogram de guvernaremcv

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live