Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

21 Septembrie 2018
Vizualizari: 1355
Comentează add

Se anunţă o şedinţă tensionată a CEx în urma conflictului declanşat de apariţia documentului semnat de trei vicepreşedinţi PSD prin care se cere demisia lui Liviu Dragnea.

Ședință a Comitetului Executiv al PSD

catalin-purcaru

La Palatul Parlamentului a început Comitetul Executiv al PSD, convocat pentru a tranşa disputele apărute după scrisoarea celor care cer ca Liviu Dragnea să renunţe la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor.

În ultimele ore au avut loc discuţii în biroul liderului PSD de la Cameră, unde au fost lideri locali şi premierul Viorica Dăncilă.

A avut loc şi o întâlnire a grupului care îi cere demisia, cu declaraţii că nu vor părăsi partidul chiar dacă se va încerca excluderea unora dintr ei.

Cu detalii este acum în direct Cătălin Purcaru. Bună ziua, Cătălin!


Reporter: Bună ziua! Deşi era programată să înceapă cu o jumătate de oră în urmă, şedinţa a întârziat, şi acest lucru deoarece preşedintele PSD Liviu Dragnea a discutat cu premierul Viorica Dăncilă şi cu o parte a miniştrilor în biroul său de la Camera Deputaţilor.

Până acum, premierul, care este şi preşedinte executiv al PSD, a evitat să se pronunţe asupra tensiunilor apărute în rândul social-democraţilor.

Se anunţă o şedinţă tensionată a Comitetului Executiv Naţional în urma conflictului declanşat de apariţia documentului semnat de vicepreşedinţii PSD Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu, prin care se cere demisia liderului social-democrat Liviu Dragnea de la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor.

Semnatarii doresc totodată transparenţă şi comunicare eficientă a deciziilor luate în interiorul partidului.

Vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, primarul capitalei, a declarat cu puţin timp în urmă că miza reală a Comitetului Executiv Naţional este excluderea sa din partid, dar şi îndepărtarea a doi miniştri importanţi, cel al dezvoltării regionale şi cel al justiţiei.

Gabriela Firea a dat însă asigurări că nu-şi va da demisia din PSD şi că nu doreşte înscrierea în alt partid.

Gabriela Firea: Dacă la asta am ajuns, la execuţii politice, la execuţii publice, la linşaj pentru că avem curajul să vedem altfel lucrurile şi să şi argumentăm, eu cred că nu este un sens bun pe care este acum partidul. Suntem oameni de echipă, suntem oameni de partid, eu una şi, sunt convinsă, colegii mei nu ne vom da demisia, nu vrem să constituim o altă formaţiune politică, nu vrem să mergem la un alt partid politic, suntem întru totul social-democraţi, suntem oameni de stânga şi întotdeauna vom milita pentru unitatea echipei.


Reporter: De cealaltă parte, sunt din ce în ce mai multe filiale judeţene care şi-au exprimat sprjinul pentru preşedintele PSD.

De altfel, liderii din teritoriu au purtat o serie de discuţii cu preşedintele PSD Liviu Dragnea în decursul acestei dimineţi.

Preşedintele filialei PSD Vrancea, Marian Oprişan, consideră că demersul taberei anti-Dragnea reprezintă cel mai grav atac la adresa PSD din istoria partidului.

Toate nemulţumirile trebuie discutate doar în interiorul formaţiunii politice, a atras atenţia Marian Oprişan.


Marian Oprişan: Nu poţi să vii dintr-o dată peste noapte, după ce n-ai deschis gura niciodată în organismele statutare ale partidului, când n-ai vorbit niciodată în CEX, când nu m-ai susţinut în momentul în care am spus că sunt nereguli, să vii dintr-o dată şi să scrii o scrisoare şi să te adresezi membrilor PSD şi cetăţenilor României cu probleme strict interne ale PSD. Cred în înţelepciunea colegilor mei. PSD a demonstrat de fiecare dată că reprezintă interesele românilor şi că poate să depăşească orice fel de criză, chiar şi crizele generate de duşmanii partidului.


Reporter: Rămâne de văzut cum se va tranşa acest conflict şi ce decizie va fi adoptată în Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Cert este că toţi social-democraţii spun că PSD nu trebuie să piardă guvernarea şi trebuie continuată punerea în practică a măsurilor din programul cu care s-au câştigat alegerile.


Etichete sedinta psdcexliviu dragneagabriela fireamarian oprisanviorica dancilă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live