Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

15 Februarie 2021
Vizualizari: 186
Comentează add

pe agenda se află repartizarea banilor în proiectul bugetului de stat, dar și eliminarea sporurilor bugetarilor care nu sunt justificate de performanță.

Şedință a coaliției de guvernare

alina-bordeiasu

Liderii coaliției de guvernare au o nouă întâlnire la această oră, iar pe agenda se află repartizarea banilor în proiectul bugetului de stat, dar și eliminarea sporurilor bugetarilor care nu sunt justificate de performanță, temă pentru care nu au anunțat o decizie politică comună până acum.

Premierul Florin Cîţu s spus din nou astăzi că își va susține în continuare punctul de vedere în ceea ce privește legarea sporurilor de performanță în sectorul de stat.

Şedința coaliției de guvernare nu s-a încheiat încă, în interior continuă discuțiile cu privire la eliminarea sporurilor acordate bugetarilor.

Prim-ministru Florin Cîţu va insista pe ideea că Legea salarizării trebuie analizată din nou, astfel încât aceste sporuri să fie legate direct de performanță.

Până acum însă decizia politică a fost ca sporurile să nu fie incluse în ordonanța guvernului, care cuprinde mai multe măsuri pentru susținerea bugetului de stat, spunea chiar şeful Executivului.


Florin Cîţu: A fost o decizie politică ca sporurile şi indemnizaţia de hrană să nu fie incluse în ordonanța care va lua acele măsuri pentru susținerea bugetului. Asta este o decizie politică, dacă se pun aceste amendamente, bineînţeles vom vedea dacă sunt acceptate sau nu. Ordonanța cred că mâine este în avizare, trebuie să fie la CES şi atunci cred că mâinhe este o fie gata. În continuare cred că este nevoie de o reanalizare a Legii salarizării. Sporurile reprezintă astăzi, din acel 109 miliarde de lei, reprezintă aproape 26 de miliarde, deci e vorba de  25% din anvelopa salarială. Problema este că aş vrea ca aceste sporuri și salarizarea să fie legate de performanță.


Reporter: Consens în coaliție există pe problema deficitului bugetar, care sunt nicio formă nu va depăși 7,16% din PIB, spunea premierul.

De asemenea, Florin Cîțu menționa că în acest an nu este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale întrucât le revin 100% din veniturile pe care le încasează din taxe și impozite.

Mai mult, spunea prim-ministrul, vor fi acoperite de la bugetul de stat 90% din indemnizațiile pentru persoanele cu handicap și 100% bursa minimă pentru elevi.

(RS)


Etichete guvern(RS)sedinta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live