Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Aprilie 2021
Vizualizari: 237
Comentează add

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință cu responsabilii din Guvern care lucrează la Planul Național de Redresare și Reziliență.

Şedință cu responsabilii din Guvern care lucrează la PNRR

florin-lepadatu

Foto: presidency.ro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI : Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a convocat, pentru luni, o ședință cu responsabilii din Guvern care lucrează la Planul Național de Redresare și Reziliență.

Șeful statului a menționat că acest plan va fi îmbunătățit și acceptat de Comisia Europeană.

La acest subiect s-a referit joi și premierul Florin Cîțu, care a precizat că România se află în negocieri cu Comisia Europeană pentru acest plan național și că nu este adevărat că el a fost refuzat, ci s-a pus doar în discuție remodelarea lui.

Planul Național de Redresare și Reziliență a fost adoptat recent de Guvern și reprezintă un mecanism în urma căruia vor fi alocați României o serie de bani europeni.

Oana Bâlă cu detalii: Președintele Klaus Iohannis a declarat că mai multe state se află în situația României, pentru că Mecanismul European de Redresare și Reziliență, menit să îi ajute pe membrii Uniunii Europene să combată efectele pandemiei, este unul nou și trebuie să fie bine înțeles de fiecare țară. Președintele României și-a manifestat încrederea că proiectele vor fi îmbunătățite, astfel încât să fie acceptate de către Comisia Europeană.


Klaus Iohannis: Vom evalua primul feedback al Comisiei, vom îmbunătăți planul, Ministerul se va prezenta, din nou, la Comisie cu planul îmbunătățit și, în final, sunt convins că el va fi acceptat și vom putea să folosim acești bani. Este o sumă foarte mare, 30 de miliarde de euro. Avem șanse imense să punem în practică reforme care s-au tot amânat și avem șansa să facem investiții care, până acum, tot din lipsă de bani nu s-au realizat.

Premierul Florin Cîțu a explicat că Forul European nu a respins documentul, ci a pus în discuție o remodelare a sa. România a primit, în această săptămână, 100 de pagini de opinii de la Comisia Europeană, privind Planul de Redresare, a precizat ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea. El a adăugat că în viziunea oficialilor europeni, suma alocată pentru infrastructura de transport este prea mare, în timp ce pe partea de irigații, opiniile diferă în legătură cu impactul asupra mediului.


Etichete cotroceni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live