Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Ianuarie 2022
Vizualizari: 277
Comentează add

CSAT a decis ca autorităţile române să continue demersurile pentru creşterea prezenţei aliaţilor din NATO pe teritoriul României

Ședința CSAT - situaţia de securitate creată de Rusia la graniţa cu Ucraina

radiojurnal

  Ședință CSAT. Foto: Arhiva/ presidency.ro.

După şedinţa CSAT de astăzi, în care a fost analizată situaţia de securitate creată de Rusia la graniţa cu Ucraina, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut că nu este cazul ca vreun cetăţean al României să se teamă, însă, în condiţiile în care România are 600 de km de frontieră cu Ucraina, ţara noastră trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu, a mai spus preşedintele, inclusiv peentru cel în care Rusia va refuza calea dialogului.


Klaus Iohannis: Aceste demersuri ale Rusiei reliefează posibilitatea folosirii forţei împotriva Ucrainei, cu toate consecinţele care pot decurge de aici. De asemenea, acţiunile recente ale părţii ruse, prin propunerile înaintate în luna decembrie, încearcă să modifice în mod inacceptabil parametrii arhitecturii europene de securitate.


Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis ca autorităţile române să continue demersurile pentru creşterea prezenţei aliaţilor din NATO pe teritoriul României. Deja Statele Unite, dar şi Franţa şi-au arătat disponibilitatea de a-şi consolida prezenţa militară în ţara noastră.

Ministrul francez al apărării, Florence Parly, va avea mâine discuţii la Bucureşti cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciucă, dar şi cu omologul său român, Vasile Dîncu. Iar surse citate de postul american de televiziune CNN susţin că aproximativ 3.000 de militari americani vor fi dislocaţi în trei ţări de pe flancul de est al NATO, între care şi România, înainte de orice potenţială invazie rusă a Ucrainei, ca dovadă de sprijin.


Etichete csatrusiaucrainanatoklaus iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live