Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Ianuarie 2022
Vizualizari: 352
Comentează add

Se discută de mai multe ore. S-ar fi ajuns la un acord ca preţul energiei electrice să fie plafonat la 68 de bani pe kilowatt/oră pentru o anumită perioadă de timp.

Şedinţa coaliţiei de guvernare este în desfăşurare

radiojurnal

   Foto: facebook.com/cameradeputatilor

Şedinţa coaliţiei de guvernare continuă şi la această oră. Reprezentanţii partidelor aflate la putere discută de mai multe ore noile măsuri de protejare a consumatorilor faţă de creşterea preţurilor la energie electrică şi la gaz. Reporterul RRA, Alina Stănuță, a transmis pentru Radiojurnalul de la ora 22.00, mai multe detalii. 


Alina Stănuţă: De aproape cinci ore, liderii coaliţiei de guvernare, împreună cu premierul Nicolae Ciucă, analizează mai multe propuneri pentru diminuarea impactului creşterii preţului la energie electrică şi gaze naturale. Scopul principal al acestor măsuri este protejarea consumatorului vulnerabil şi a instituţiilor esenţiale, iar economia să poată să funcţioneze - spunea la începutul şedinţei premierul Nicolae Ciucă. Liberalii au declarat că vor propune ca pentru o perioadă determinată consumatorul casnic să plătească un preţ reglementat la energie, iar pentru companiile mici şi mijlocii să fie o variantă de compensare a preţului de la buget. Şi PSD a venit cu propuneri în şedinţa coaliţiei, printre care reducerea nivelului plafonării tarifelor, dublarea volumelor lunare de consum şi reducerea TVA de la 19 la 5% atât la gaze naturale, cât şi la energie electrică. Aceste măsuri trebuie aplicate de la 1 februarie, arătau cei de la PSD. Aşa cum spuneam, şedinţa încă nu s-a încheiat, dar, potrivit unor surse, în coaliţie se pare că s-ar fi ajuns la un acord ca preţul energiei electrice să fie plafonat la 68 de bani pe kilowatt/oră pentru o anumită perioadă de timp. Deocamdată atât, vom reveni.


Etichete coaliția de guvernareprotejarea consumatorilorenergie electricăgaze naturalevariante compensare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live