Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Ianuarie 2022
Vizualizari: 193
Comentează add

Şedinţă a coaliţiei destinată protejării consumatorilor faţă de creşterea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale.

Şedinţă a coaliţiei destinată protejării consumatorilor

florin-lepadatu

 Foto: facebook.com/cameradeputatilor

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Protejarea consumatorilor față de creșterea prețurilor la energie electrică și gaze va face obiectul dezbaterilor primei ședințe a coaliției din acest an, care va avea loc cel mai probabil zilele viitoare.

Criza facturilor la energie a determinat reacții din partea liderilor PSD și PNL, exprimate însă până acum doar în presă sau pe rețelele de socializare.

Au fost lansate acuzații reciproce și au fost cerute demisii pentru conducerea Ministerului Energiei și a Autorității Națională de Reglementare în domeniul Energiei, dar au venit și propuneri pentru temperarea situației.


Reporter: Iulia Gherman - ”Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democrații vor veni cu propuneri la prima ședință a coaliției pentru a calma criza facturilor la energie electrică și gaze naturale şi a spus că furnizorii care nu respectă legea trebuie să fie amendaţi și supraimpozitați. Ca măsuri de susținere a persoanelor afectate, reprezentanții partidului propun, între altele, reducerea TVA la energie de la 1 februarie, iar ministrul de finanțe, Adrian Câciu, a dat asigurări că această soluție nu va afecta deficitul. Social-democrații susțin că reglementările actuale inițiate de liberali în domeniul energiei au eşuat, iar vicepreședintele PSD Mihai Tudose a cerut chiar demiterea ministrului de resort, Virgil Popescu. De ce altă parte, președintele PNL, Florin Cîțu, afirmă că discuțiile pe această temă trebuie să fie mai pragmatice, fără mesaje populiste și măsuri care au impact mare asupra bugetului. El consideră că ministrul energiei nu este vinovat de majorarea facturilor, în schimb acuză ANRE că nu a controlat eficient modul în care furnizorii au respectat regulile pieţei de energie. Săptămâna trecută, mai mulţi liberali au anunţat că vor cere parlamentului să înfiinţeze o comisie de anchetă care să verifice activitatea desfăşurată de această instituţie care are în structurile de conducere mai mulţi membrii susţinuţi de PSD.”


Etichete parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live