Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Joi, 21 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

6 Octombrie 2015
Vizualizari: 488
Comentează add

La Bruxelles se desfăşoară o conferinţă pe tema incidentelor legate de securitatea transporturilor terestre la nivelul Uniunii Europene.

Securitatea transporturilor terestre la nivelul Uniunii Europene Securitatea transporturilor terestre la nivelul Uniunii Europene - Conține audio

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

La Bruxelles se desfăşoară, timp de două zile, începând de astăzi, o conferinţă pe tema incidentelor legate de securitatea transporturilor terestre la nivelul Uniunii Europene.

Conferinţa organizată de Direcţia Generală a Comisiei Europene pentru Mobilitate şi Transporturi reprezintă punctul culminant al unei serii de dezbateri derulate de la sfârşitul anului trecut cu scopul de a îmbunătăţi colectarea datelor privind incidentele din transporturile terestre.

Audio: Agenda europeana. Euranet Plus.

Pe lângă problema securităţii rutiere vor fi abordate şi furturile de şină de cale ferată, furturile de mărfuri din vagoane sau din TIR-uri, agresiunile asupra pasagerilor sau asupra personalului.

Din ianuarie 2014, Uniunea Europeană dispune de o nouă politică privind infrastructura de transport, care urmăreşte să reducă decalajele existente la nivelul reţelelor naţionale, să elimine blocajele care împiedică buna funcţionare a pieţei unice şi să depăşească barierele tehnice.

Noua politică beneficiază de un buget generos de 26 de miliarde de euro până în 2020.

Pe continent, atât pe circulaţia persoanelor, cât şi a mărfurilor, transportul terestru, fie că vorbim de şosele sau de căile ferate, este cel mai folosit.

Cum căile ferate europene sunt printre cele mai sigure din lume, nu acelaşi lucru putem spune despre şosele.

Chiar dacă numărul victimelor accidentelor rutiere s-a redus simţitor în ultima perioadă, anul trecut peste 25.000 de europeni şi-au pierdut viaţa pe şosele, după cum anunţa în primăvară comisarul european pentru transporturi, Violeta Bulc.

 "70 de europeni mor pe drumurile noastre în fiecare zi şi mult mai mulţi sunt răniţi grav. Siguranţa rutieră necesită o atenţie constantă şi eforturi suplimentare. Trebuie să ne asigurăm că mai mulţi oameni ajung acasă în siguranţă, la sfârşitul călătoriei pe şoselele europene. Aceasta este una dintre priorităţile mele şi ar trebui să se afle printre priorităţile guvernelor din toate statele membre", a spus Violeta Bulc.

Programul de acţiune al Comisiei privind siguranţa rutieră îşi propune să înjumătăţească până în 2020 numărul deceselor în accidente.

De la conferinţa care începe astăzi la Bruxelles se aşteaptă conturarea unei imagini globale a incidentelor ce pot apărea în transporturile terestre pe teritoriul UE şi a costurilor pe care acestea le antrenează, precum şi identificarea de măsuri de contracarare a lor, de optimizare a procesului de management al incidentelor şi de îmbunătăţire a abilităţilor de analiză a datelor referitoare la această problemă.


 


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanaComisia EuropeanaBruxellesincidentelegate de securitatetransporturi terestreVioleta Bulc

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live