Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Octombrie 2020
Vizualizari: 327
Comentează add

Ministrul apărării, Nicolae Ciucă, crede că securitatea este tot mai mult ameninţată de provocări neconvenţionale, un exemplu fiind chiar pandemia de COVID-19.

"Securitatea este tot mai mult ameninţată de provocări neconvenţionale"

radiojurnal

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. Foto: www.facebook.com/IonelNicolaeCiuca.

Ministrul apărării, Nicolae Ciucă, crede că securitatea este tot mai mult ameninţată de provocări neconvenţionale, un exemplu fiind chiar pandemia de COVID-19.

De aceea, spune el, este nevoie ca planurile de apărare şi cele de securitate naţională să includă strategii, inclusiv de cheltuieli şi achiziţii, pentru a face faţă unor astfel de situaţii. În acest context pandemic, ministrul apărării a precizat că unii aliaţi au crescut investiţiile în domeniul apărării.

Avem nevoie să ne adaptăm la noile realităţi, a mai spus ministrul şi a avertizat că actuala criză de sănătate nu trebuie să devină una de securitate.


Nicolae Ciucă: Vrem să dezvoltăm capacități robuste de apărare și descurajare, de aceea avem programe de achiziție de capabilități de înaltă calitate și de implementare a inteligenței artificiale. România este în al patrulea an în care alocă 2% din PIB pentru Apărare şi peste 20% din bugetul Apărării este destinat achizițiilor de mari proporții. De anul acesta până în 2023 am planificat peste 6 miliarde de euro din bugetul de stat pentru echipamente de importanță majoră, iar asta oferă o bază solidă pentru accelerarea procesului de modernizare a forțelor armate române.

Ministrul Nicolae Ciucă a făcut declaraţia la dezbaterile de la Forumul Bucureşti, organizat de Institutul Aspen şi George Marshall Fund.


Etichete mapnnicolae ciuca(RS)coronaviruspandemiesecuritateforumul bucuresti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live