Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN (R) Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Iulie 2020
Vizualizari: 895
Comentează add

Sectoare ale economiei grav afectate de pandemie solicită sprijin financiar

radiojurnal

A Romanian waiter arranges a table at a restaurant in the first day that garden restaurants and terraces were allowed to be opened, in Bucharest's Old Town district, Romania, 01 June 2020, at the end of the coronavirus alert situation in Romania. Photo: Agerpres/ EPA/ ROBERT GHEMENT 

Sectoare ale economiei grav afectate de pandemie solicită sprijin financiar pentru a-și continua activitatea.

Cifrele raportate de autorități în numeroase state provoacă îngrijorare în rândul analiștilor economici. Cu toate acestea, reintroducerea unor restricții devine necesară, pentru că de la o zi la alta bilanțul cazurilor de coronavirus crește.

Potrivit datelor prezentate de Universitatea americană Johns Hopkins, aproape 17.500.000 de persoane au fost contaminate până acum, numărul deceselor a urcat la 677 de mii, iar cel al oamenilor vindecați se apropie de 11 milioane.


Reporter: Constanța Comănici - Prima economie a lumii, cea americană, a suferit o contracție de 32,9% în perioada aprilie-iunie, cea mai mare de la al doilea război mondial încoace.

Analistii publicației "The Guardian" spun că aceast record nedorit vine în contextul în care 1,43 de milioane de americani au depus actele pentru șomaj doar săptămâna trecută, situația amintindu-le de Marea Depresiune din anii '30.

Cum vor evolua lucrurile nu se știe, mai ales că state precum California, Florida și Texas au început să revină la restricții ce pun presiune pe activitățile economice. Veștile nu sunt bune nici pe continentul european. În același interval, prima economie a Europei, Germania, a avut o cădere a Produsului Intern Brut de 10 procente, fiind comparată situația, ca și peste Ocean, cu criza ce i-a urmat celei de a doua conflagrații mondiale. Franța, Belgia, Austria, Italia au raportat cifre la fel de îngrijorătoare.

Companiile aeriene, constructorii de automobile, comercianții, operatorii din turism vorbesc de pierderi de miliarde de euro și sunt firme care riscă să dispară dacă nu vor fi investite fonduri.

Un singur domeniu pare să fi profitat de pandemie. De lunile de carantină au beneficiat platformele digitale.

Amazon pare a fi cel mai mare câștigător, cu o cifră de afaceri mai mare cu 40%, până la aproape 89 de miliarde de dolari, și un profit net care se dublează, la 5,2 miliarde.

Şi Facebook a raportat venituri mai mari cu 11% în trimestrul II, de aproape 19 miliarde de dolari.

(RS)


Etichete companii(RS)coronaviruspierderisprijin financiar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live