Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

18 Noiembrie 2010
Vizualizari: 3255
Comentează add

Directorul executiv al Târgului de carte Gaudeamus, Vladimir Epstein, spune că în cadrul acestei secţiuni, vizitatorii vor putea descoperi cărţi care au fost ecranizate sau filme transpuse în carte.

Secţiunea "carte-film", în premieră la Gaudeamus

ionut-dragu

Vladimir Epstein, directorul executiv al Târgului de carte Gaudeamus. Foto: Agerpres.

Directorul executiv al Târgului Gaudeamus, Vladimir Epstein, a precizat într-un interviu pentru Radio România Actualităţi, că în cadrul celei de-a 60-ea ediţii a Târgului de carte Gaudeamus, vizitatorii vor fi întâmpinaţi cu o nouă secţiune.

Potrivit lui Vladimir Epstein, în secţiunea intitulată "Carte-Film" este  vorba "de cărţi care au fost ecranizate sau invers".

"Cui nu i-ar plăcea să citească o carte după ce a văzut filmul şi i-a plăcut sau invers, a citit cartea, şi-a imaginat-o într-un anumit fel şi apoi o vede reflectată de un regizor şi nişte actori potriviţi sau nu?, a subliniat directorul executiv al Târgului Gaudeamus.

Vizitatorii care vor trece pragul târgului vor fi întâmpinaţi şi cu alte secţiuni interesante.

Vladimir Epstein a precizat că este vorba despre un stand care cuprinde referiri şi imbolduri referitoare la "gândirea strategiilor Dunării".

Este "un proiect în care UE s-a implicat major, inclusiv financiar", prezent pentru prima oară în România, care oferă publicului posibilitatea să se falimiarizeze cu ideea.

Expoziţii cu istoria Radioului public şi istoria tiparului

De asemenea, Vladimir Epstein a precizat că în cadrul celei de-a 60-a ediţii a Târgului de carte Gaudeamus se regăseşte şi o expoziţie de istorie a tiparului.

În cadrul acestui stand vizitatorii pot vedea o evoluţie a tiparului în România, "aşa cum a făcut el să sprijine sau să permită existenţa culturii scrise".

Cei care vor trece pragul târgului de la Romexpo se vor putea întâlni cu o expoziţie intitulată "Pagini din istoria radioului".

Vladimir Epstein, directorul executiv al Târgului Gaudeamus a mai precizat că premiile din această ediţie vor fi acordate în funcţie de preferinţele publicului prin vot.

Târgul de Carte de învăţătură, a XVII-ea ediţie, "Gaudeamus", şi internaţională, propune vizitatorilor nu doar să cumpăre cărţi, ci şi să fie martor al evenimentelor de cultură vizuală.

La Târgul de carte de învăţătură Gaudeamus, de la Romexpo participă peste 300 de edituri, care organizează peste 500 de evenimente.

Puteţi asculta şi citi interviul integral acordat de Vladimir Epstein, directorul executiv al Târgului Gaudeamus, aici.


Etichete Gaudeamustârg de cartepremiivotCarte-FilmVladimir Epstein

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live