Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Ianuarie 2021
Vizualizari: 146
Comentează add

Secţiile de votare din Georgia s-au închis la alegerile care vor stabili cine va avea controlul asupra Senatului american.

Secţiile de votare din Georgia s-au închis

radiojurnal

Foto: Arhivă.

În Statele Unite, secţiile de votare s-au închis în Georgia la finalul unei duble alegeri care va stabili controlul asupra Senatului american, notează France Presse.

Dacă reuşesc să obţină unul din cele două mandate în joc, republicanii îşi vor păstra majoritatea în Camera superioară a Congresului.

În cazul în care cei doi candidaţi democraţi vor învinge, Senatul va trece în tabăra preşedintelui ales, Joe Biden, care va depune jurământul la 20 ianuarie.

Astăzi, noul Congres al Statelor Unite va începe procedura de validare a rezultatului alegerilor prezidenţiale. Sesiunea plenară va fi prezidată de vicepreşedintele în funcţie Mike Pence.

Corespondenta RRA Doina Saiciuc aminteşte că actualul lider de la Casa Albă, Donald Trump, a făcut presiuni în mod public asupra acestuia pentru a declara în Senat că anulează voturile electorale din statele disputate, câştigate de Joe Biden. 


Etichete (ii)georgiasenatalegeri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live