Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Noiembrie 2019
Vizualizari: 456
Comentează add

Secţii de votare deschise în străinătate

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Românii care trăiesc în Noua Zeelandă, Australia, Japonia, China şi Coreea de Sud au fost primii care au votat la alegerile prezidenţiale.

Pentru prima dată românii din diaspora pot vota timp de trei zile la peste 800 de secţii deschise, cele mai multe în ţările unde există mari comunităţi de români: Spania, Italia, Germania, Marea Britanie şi Franţa.

În toate aceste ţări au fost înfiinţate mai multe secţii de votare decât la alegerile precedente, iar procesul electoral va începe, astăzi, la ora locală 12:00.

În Franţa, de exemplu, numărul secţiilor este de 50, de 3 ori mai multe decât la scrutinul din luna mai, potrivit ambasadorului României, la Paris, Luca Niculescu, intervievat de corespondenta RRA, Daniela Coman.

Şi în Italia au fost înfiinţate de două ori mai multe secţii de votare, în speranţa că nu se vor mai repeta cozile de la ultimele alegeri.

Elena Postelnicu relatează, din Roma: La cele cinci secții de votare, din Roma, dar și din alte orașe cu mari comunități de români, comisiile electorale vor fi alcătuite din 15 membri, potrivit ambasadorului României, în Italia, George Bologan.

George Bologan: În Italia vor fi operative, de azi, vineri 8 noiembrie, de la ora 12:00, 142 de secții de vot. Ambasada și consulatele României, din Italia, au încercat să identifice cele mai bune soluții pentru asigurarea spațiilor în vederea organizării secțiilor, după consultări prealabile cu comunitatea și autoritățile italiene. Şi am făcut tot ceea ce a ținut de noi ca să asigurăm condiții bune pe teritoriul statului italian, dublând secțiile de vot.

La alegerile prezidențiale, din 2014, în Italia, au fost organizate doar 51 de secții de vot.

 


Etichete diasporaalegeri prezidentiale 2019sectii de votare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live