Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 21 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

1 Martie 2019
Vizualizari: 598
Comentează add

Secţia de procurori a CSM a decis şi să sesizeze Inspecţia Judiciară cu privire la activitatea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor de Justiţie.

Secţia de procurori a CSM i-a cerut ministrului Justiţiei abrogarea OUG 7

cristina-dumitrescu

 

Membrii Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au fost primiţi vineri, 1 martie, de ministrul Justiţiei, căruia i-au solicitat abrogarea Ordonanţei de Urgenţă 7, nu doar modificarea unor prevederi ale documentului, aşa cum a anunţat anterior Tudorel Toader.

Ministrul i-a prezentat vineri premierului Viorica Dăncilă propunerea de modificare a Ordonanţei de Urgenţă 7 prin care au fost modificate legile justiţiei. Guvernul nu va renunţa la ordonanţă, ci doar va modifica unele prevederi, ceea ce îi nemulţumeşte pe mulţi procurori şi judecători din România, care ar dori abrogarea ordonanţei 7. În continuare sunt magistraţi care au continuat să protesteze în tăcere, în stradă sau doar şi-au suspendat activitatea pentru câteva ore. 

Tot vineri, 1 martie, secţia de procurori a CSM a decis să sesizeze Inspecţia Judiciară cu privire la activitatea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor de Justiţie, întrucât consideră că există suspiciuni de scurgeri de informaţii şi că au fost comunicate informaţii nereale.

Decizia a fost luată după declaraţiile de presă făcute aseară de şeful acestei secţii, Gheorghe Stan.  


Etichete Tudorel ToaderOUG7CSMmagistraţiViorica DăncilăGheorghe Stan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live