Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

14 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1238
Comentează add

Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Tulcea are, din acest an, trei medici, după ce în 2015 funcţionase doar opt luni din lipsa personalului.

Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Tulcea are doar trei medici

irinel-calin-tulcea

Foto: radioconstanta.ro.

Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Tulcea are, din acest an, trei medici, după ce în 2015 funcţionase doar opt luni din lipsa personalului.

Pentru moment, nu poate fi asigurată permanenţa la această secţie, dar cetăţenii au venit cu o alternativă.

Secţia de Pediatrie a a Spitalului Judeţean din Tulcea a închis anul trecut, din martie până în iulie, se poate spune că a ieşit din criză abia la începutul acestui an.

Trei doctoriţe tinere au luat locul medicilor pensionari şi celor veniţi la Tulcea prin transfer de la Constanţa şi Bucureşti, însă, pentru moment, programul este unul de zi, fără gărzi de noapte.

"Sper ca în 2016 să reuşim să avem şi activitate de gardă. Evident că la început o să fie mai timidă, în sensul că n-o să fie în toate zilele", a spus managerul Spitalului din Tulcea, Tudor Năstăsescu.

Secţia de Pediatrie a Spitalului din Tulcea a fost redeschisă la începutul lunii iulie, imediat după un protest la care au participat câteva sute de tulceni.

Pentru asigurarea asistenţei medicale pe timpul nopţii soluţia vine tot din rândul acelor protestatari care propun un centru de permanenţă cu profil pediatrie.

"Copiii noştri nu se pot îmbolnăvi, omul nu se poate îmbolnăvi, în general, numai în perioada când doctorii sunt la programul de muncă. Soluţiile trebuie să vină şi din partea societăţii civile. Acest centru ar fi o soluţie, poate provizorie. Dar decât deloc, orice altceva ce ar înlocui nimicul este binevenit", a afirmat Adrian Şelaru, reprezentant al societăţii civile.

La nivelul municipiului Tulcea nu există niciun centru de permanenţă, abia de curând fiind deschis un centru de tratament şi analize medicale cu program permanent. 


Etichete Tulceaspitalul judeţean,. secţia de pediatrielipsă de medicimanagerul spitalului Tudor Năstăsescucentru de permanenţăsocietate civilă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live