Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MULTI-KULTI Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

3 Decembrie 2020
Vizualizari: 143
Comentează add

Problema paturilor libere din spitale rămâne presantă.

Secția ATI a spitalului privat Monza s-a deschis pentru pacienții cu covid

adriana-turea

Încă 7.661 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate în România, din peste 32.000 de teste efectuate în ultimele 24 de ore. A fost anunțat un număr-record de decese, 211, iar la Terapie intensivă sunt internați 1.252 de pacienți. Cele mai multe noi îmbolnăviri s-au înregistrat în București, Capitala fiind urmată de județele Cluj, Constanța, Iași și Timiș. Problema paturilor libere din spitale rămâne presantă. Secția ATI a spitalului privat Monza, cu o capacitate de 30 de paturi, s-a deschis astăzi pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2 dependenţi de oxigen.

Carmen Orban, directorul unității medicale: O parte din resursa umană este de la stat transferată, care a venit în completarea echipelor noastre. De asemenea, am primit tot din partea statului și aparatură medicală. Au început să vină, sigur, pacienţi, şi vin pacienţi cu forme foarte grave. Din ce am fost anunțați că primim astăzi, cred că spitalul se va umple și suntem uşor depăşiţi de situaţie, dar sper ca lucrurile să se rezolve cu bine. Am fost anunţaţi că vin 18 pacienți intubați și ventilați mecanic de la spitalele din jur și încă zece pacienții dependenți de oxigen cu flux mare.

Realizator: Prezent astăzi la spital, premierul Ludovic Orban a precizat că niciun bolnav nu va plăti tratamentul, iar toate serviciile medicale vor fi decontate precum cele pentru spitalele publice, ne-a transmis reporterul nostru Adriana Turea.


Etichete (ii)monzacovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live