Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

9 Aprilie 2013
Vizualizari: 1467
Comentează add

In cadrul intalnirii s-a discutat despre situaţiile de conflict şi despre gravele urgenţe umanitare, potrivit unui comunicat al Vaticanului.

Secretarul general ONU s-a întâlnit cu Papa Francisc

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Papa Francisc. Foto: Reuters.

Papa Francisc l-a primit în audienţă, în Palatul Apostolic din Vatican, pe secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, care s-a întâlnit succesiv cu secretarul de stat, cardinalul Tarcisio Bertone, însoţit de mons. Antoine Camilleri, subsecretar pentru raporturile cu alte tari.

Întâlnirea din aceasta dimineata de la Palatul Apostolic din Vatican se înscrie în tradiţia audienţelor acordate de periodic de suverani pontifi diferiţilor Secretari Generali ai Naţiunilor Unite care s-au succedat în timp, aceasta si ca un semn de  aprecierea din partea Sfântului Scaun faţă de rolul central al Organizaţiei, privind conservarea păcii în lume, promovarea binelui comun al umanităţii şi apărarea drepturilor fundamentale ale omului.

In cadrul intalnirrii s-a discutat despre situaţiile de conflict şi despre gravele urgenţe umanitare, despre conflictele din Siria,  din peninsula coreeană şi din continentul african, unde pacea şi stabilitatea sunt ameninţate.

Potrivit unui comunicat transmis de Vatican, s-au făcut referiri şi la problema traficului de persoane, în special al femeilor, refugiaţilor şi migranţilor.

Aflat la cel de-al doilea sau mandat, secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, a prezentat cateva dintre obiectivele sale pentru următorii cinci ani, cum ar fi: prevenirea conflictelor, consolidarea solidaritatatii internaţionale şi pe dezvoltarea economică echitabilă şi solidară.

La randul sau, Papa Francisc a avrut sa sublinieze contribuţia Bisericii Catolice, începând cu identitatea sa şi cu mijloacele care-i sunt proprii, în favoarea demnităţii umane integrale şi a promovării unei culturi a întâlnirii care încoronează cele mai înalte scopuri instituţionale ale Organizaţiei Naţiunilor Unite.


Etichete Ban Ki-moonPapa FranciscVatican

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live