Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Firu, Dolj

9 Octombrie 2017
Vizualizari: 614
Comentează add

Președintele Klaus Iohannis și secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, au vizitat Comandamentul Brigăzii Mulţinaţionale Sud-Est.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg: Alianţa este puternică şi unită

florin-firu-dolj

Jens Stoltenberg și Klaus Iohannis, în vizită la Comandamentul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est. Foto: Administrația prezidențială

Prezenţa Alianţei Nord-Atlantice pe flancul estic trebuie întărită, mai ales la Marea Neagră - a declarat astăzi la Bucureşti preşedintele României, Klaus Iohannis, de la tribuna sesiunii anuale a Adunării Parlamentare a NATO.

La Craiova, acolo unde a vizitat împreună cu secretarul general al NATO Comandamentul Brigăzii Mulţinaţionale Sud-Est, preşedintele Iohannis a subliniat că găzduirea de către România a acestei structuri indică nivelul de preocupare a ţării noastre pentru creşterea securităţii în regiunea Mării Negre.

Programul de la Craiova a cuprins un ceremonial care a debutat cu intonarea imnului Alianţei Nord-Atlantice şi al României, urmat de alocuţiunile preşedintelui Klaus Iohannis şi secretarului general NATO, Jens Stoltenberg.

Şeful statului român a subliniat că vizita de azi este un moment cu o semnificaţie deosebită pentru apărarea României şi a spaţiului euroatlantic.

Este vorba despre constituirea Brigăzii Multinaţionale Sud-Est din Craiova, înfiinţarea acestei unităţi fiind unul dintre obiectivele importante susţinute de ţara noastră în cadrul Summitului de la Varşovia.

Preşedintele Iohannis a mai precizat că acest comandament indică gradul înalt de preocupare şi implicare a ţării noastre pentru creşterea nivelului de securitate nu doar în România, ci în întreaga regiune a Mării Negre.

Totodată, şi-a exprimat încrederea că la finalul anului viitor va fi realizată capacitatea totală a Comandamentului Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, în paralel România participând în continuare la prezenţa NATO în Polonia, precum şi la misiunea "Resolute Support" din Afganistan.

Secretarul general NATO Jens Stoltenberg a declarat că vizita la Craiova este o oportunitate de a mulţumi militarilor pentru ceea ce fac, dar şi familiilor pentru sprijinul constant pe care îl oferă, evidenţiind faptul că militarii transmit un mesaj foarte clar: "Alianţa este puternică şi unită".

Stoltenberg a apreciat abilităţile forţelor Armatei Române în teatrele de operaţii din Afganistan şi Kosovo şi a salutat curajul, profesionalismul şi dedicarea lor.

Programul de la Craiova a mai inclus vizitarea facilităţilor Comandamentului Brigăzii, discuţii cu militarii, precum şi o întâlnire de informare cu echipa de comandă.


Etichete Klaus IohannisJens StoltenbergComandamentul Brigăzii Multinaţionale Sud-EstCraiova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live