Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mariana Vasilache, Radio Chişinău

9 Mai 2022
Vizualizari: 299
Comentează add

Antonio Guterres a spus că "orice încălcare a integrității teritoriale a Republicii Moldova este o încălcare a dreptului internațional, condamnată de ONU".

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în Republica Moldova

mariana-vasilache-radio-chisinau

  Secretarul general al ONU, Antonio Guterres (stg) și premierul R. Moldova, Natalia Gavriliță (dr). Foto: radiochisinau.md

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, efectuează o vizită de două zile în Republica Moldova.

Înaltul oficial a avut o întrevedere cu premierul Natalia Gavriliță, iar mâine va vizita un centru pentru refugiați din Chișinău. Relatează Mariana Vasilache de la Radio Chișinău.

În cadrul conferinței de presă comune susținute de cei doi oficiali, premierul Natalia Gavriliță a declarat că a discutat cu secretarul general al ONU despre gestionarea fluxului mare de refugiați ucraineni care se află pe teritoriul Republicii Moldova și că așteaptă ca banii oferiți în acest sens de Organizația Națiunilor Unite să ajungă cât mai rapid.

Natalia Gavriliță a mai declarat, în contextul războiul din Ucraina, că instituțiile de apărare sunt în regim alert, pentru a nu admite destabilizarea situației în Republica Moldova.

Ea a comunicat că analizele indică un risc scăzut privind o posibilitate de escaladare a conflictului militar pe teritoriul Republicii Moldova.

”Folosim toate căile diplomatice și formatele funcționale ca să ne asigurăm că dezamorsăm orice tensiune și menținem pacea și stabilitatea în Republica Moldova. Dacă analiza se va schimba, vom comunica cu oamenii prin canale oficiale” a spus Natalia Gavriliță.

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a declarat că Republica Moldova necesită și merită susținere masivă, inclusiv susținere bugetară pentru a menține stabilitatea.

Totodată, secretarul general al ONU a subliniat că orice încălcare a integrității teritoriale a Republicii Moldova este o încălcare a dreptului internațional, condamnată de ONU.

Oficialul va vizita mâine un centru de acomodare a refugiaților ucraineni în Republica Moldova.


Etichete Secretarul general al ONUAntonio Guterresrepublica moldovanatalia gavrilitaonuucrainachisinaurefugiati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live