Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

28 Ianuarie 2022
Vizualizari: 283
Comentează add

Premierul Nicolae Ciucă se va întâlni, la Bucureşti, cu secretarul general al OCDE, Mathias Corman.

Secretarul general al OCDE, Mathias Corman, vine astăzi în România

andrei-serban

  Foto-arhivă

Premierul Nicolae Ciucă se va întâlni astăzi la Bucureşti cu secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Mathias Corman.

Acesta va prezenta un raport al organizaţiei privind situaţia economică a ţării noastre.

Prezenţa liderului OCDE în România vine după ce organizaţia a răspuns cererii ţării noastre de a face parte din acest grup.

Recent, conducerea OCDE a decis să înceapă negocierile de aderare cu România. Acest obiectiv este de importanță strategică pentru țara noastră, consideră premierul Nicolae Ciucă, la fel ca în cazul aderării la NATO și la Uniunea Europeană.

Integrarea în această organizație va însemna pentru România o etapă de reforme și beneficii pentru cetățeni și pentru alinierea societății românești la modelul democrațiilor consolidate - a mai spus premierul.

Astăzi, secretarul general al organizației, Mathias Corman, va prezenta la București studiul economic pentru România, care reprezintă o radiografie a realității sociale și economice a țării noastre și oferă soluții pentru dezvoltare și bunăstare pe baze inteligente și sustenabile.

(RS)


Etichete Premierul Nicolae Ciucăsecretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE)Mathias Corman(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live