Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

13 Februarie 2018
Vizualizari: 827
Comentează add

Europenii din NATO se feresc de un nou angajament în Afganistan însă, potrivit diplomaţilor, Franţa şi Germania au arătat deschidere pentru o misiune limitată.

Secretarul general al NATO vrea extinderea misiunii de instruire în Irak

sergiu-stet

 Jens Stoltenberg, secretar general NATO. Foto: nato.int.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat că sprijină extinderea misiunii de consiliere şi instruire în Irak, după trei ani de război cu gruparea Stat Islamic, ţinând seama de un apel al preşedintelui SUA, Donald Trump, ca NATO să îşi intensifice eforturile împotriva militanţilor.

Agenţia Reuters reaminteşte că în ianuarie secretarul american al apărării, Jim Mattis, a transmis o scrisoare NATO, în care solicita o misiune oficială de instruire din partea NATO, subliniind că nu va fi vorba de un rol ofensiv. "Trebuie să câştigăm pacea", a declarat Jens Stoltenberg, într-o conferinţă de presă, afirmând că se aşteaptă ca miniştrii apărării din statele NATO să demareze planurile pentru o misiune mai amplă, în cadrul reuniunii de joi, de la Bruxelles, cu o decizie de a iniţia misiunea în luna iulie.

Aliaţii europeni din NATO se tem de un nou angajament, după peste zece ani în Afganistan, însă, potrivit diplomaţilor, Franţa şi Germania au arătat o deschidere mai mare pentru o misiune extinsă în Irak, cu condiţia ca anvergura acesteia să rămână limitată.


Etichete IrakNATOmisiuneJens StoltenbergJim Mattismisiune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live