Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA Marţi, 17 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

10 Ianuarie 2022
Vizualizari: 335
Comentează add

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că alianța va asculta ce are de spus Rusia, dar și îngrijorările aliaților trebuie să primească un răspuns.

Secretarul general al NATO: Ucraina are dreptul să se apere

carmen-gavrila

  Jens Stoltenberg, secretar general NATO. Foto: nato.int.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat astăzi că NATO va asculta ce are de spus Rusia, dar și îngrijorările aliaților legate de acțiunile Moscovei trebuie să primească un răspuns.

Jens Stoltenberg a mai spus că nicio propunere de soluție care vizează Ucraina nu poate fi formulată fără consultarea Kievului.

Ucraina are dreptul să se apere, a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, iar partenerii Kievului din Alianța Nord-Atlantică au fost și sunt încurajați să susțină Ucraina în domeniul apărării, dar Jens Stoltenberg nu a răspuns la o întrebare din partea presei ucrainene privind propunerea unui calendar de aderare a Ucrainei la NATO, ca reacție la acțiunile amenințătoare ale Rusiei.
 
Trebuie spus că Rusia a cerut încetarea extinderii NATO spre est, în schimbul retragerii soldaților săi de la granițele Ucrainei.
 
Jens Stoltenberg: Vom asculta îngrijorările Rusiei, dar orice dialog adevărat trebuie să cuprindă și îngrijorările noastre legat de acțiunile Rusiei. Iar acest dialog trebuie să aibă loc prin consultare cu Ucraina, adică exact ce facem astăzi. În plus, ne consultăm îndeaproape și cu alți parteneri, inclusiv cu Georgia, Republica Moldova, Finlanda, Suedia și Uniunea Europeană.
 
În acest moment, Statele Unite sunt partenerul preferat de Rusia, dar Uniunea Europeană a cerut pe mai multe voci ale unor înalți oficiali să fie parte din orice dialog cu Moscova, în condițiile în care riscul de conflict la granița ucraineană este o amenințare directă pentru securitatea europeană.
 

Etichete secretarul general al NATOJens StoltenbergRusiaUcraina(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live