Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

3 Iunie 2019
Vizualizari: 310
Comentează add

În luna februarie, Macedonia de Nord a semnat cu membrii NATO un protocol de aderare, care deschide ușa pentru aderarea sa ca membru cu drepturi depline.

Secretarul general al NATO se află în Macedonia de Nord

sergiu-stet

  Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Foto: flickr.com/nato.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a sosit duminică, 2 iunie, într-o vizită de două zile în Macedonia de Nord, stat care până la sfârșitul anului ar trebui să devină cel de-al 30-lea membru al Alianţei.
 
Jens Stoltenberg se întâlneşte luni, 3 iunie, la Skopje cu liderii Macedoniei de Nord, prim-ministrul Zoran Zaev și președintele Stevo Pendarovski.
 
Împreună cu secretarul general al NATO au venit şi membri ai Consiliului Nord-Atlantic, ambasadorii celor 29 de state membre ale NATO. Ei vor discuta cu conducerea de stat a Macedoniei de Nord despre procesul de aderare a acestui stat la Alianţa Nord-Atlantică.
 
RADOR aminteşte că în luna februarie, Macedonia de Nord a semnat cu membrii NATO un protocol de aderare, care deschide ușa pentru aderarea sa ca membru cu drepturi depline.
 
Semnarea Protocolului de aderare a avut ca bază Acordul de la Prespa convenit între Skopje și Atena, prin care s-a rezolvat litigiul de lungă durată între cele două state vecine cu privire la numele de Macedonia de Nord.
 
Din anul 2008, Grecia a blocat aderarea vecinului ei în NATO, susținând că numele de atunci al statului Macedonia implică revendicări teritoriale asupra Greciei.
 
Protocolul de aderare a Macedoniei de Nord a fost ratificat până în prezent de 14 state membre ale NATO.

Etichete NATOJens Stoltenberg,Zoran ZaevSkopjeStevo Pendarovski,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live