Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 13 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

13 Mai 2020
Vizualizari: 311
Comentează add

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, se află în vizită la Ierusalim.

Secretarul de stat al SUA, în vizită la Ierusalim

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Secretarul de stat american Mike Pompeo (stânga) și premierul israelian Benjamin Netanyahu în timpul unei întâlniri din octombrie 2019. Foto: Arhivă/ Sebastian Scheiner / POOL / AFP

Aflat în vizită la Ierusalim, secretarul de stat Mike Pompeo a avut prima întrevedere cu premierul Benjamin Netanyahu cu privire la parteneriatului în combaterea noului coronavirus şi ameninţarea iraniană.

Mike Pompeo se va întâlni și cu alții lideri israelieni.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că apreciază faptul că prima vizită în străinătate a lui Pompeo de când a început criza coronavirusului este în Israel.

"Eşti tu un partener extraordinar, împărtășești informațiile, spre deosebire de alte ţări, care încearcă să ascundă informațiile", a spus Netanyahu.

Prima problemă discutată a fost consolidarea parteneriatului în combaterea noului voronavirus. A doua chestiune la întrevederea Netanyahu - Pompeo e legată de agresivitatea Iranului în regiune şi acţiunile împotriva terorismului iranian. A treia prioritatea pentru Netanyahu - embargoul asupra exportului de arme iraniene.

Premierul Benjamin Netanyahu s-a referit la planul de pace dezvăluit de președintele Donald Trump în luna ianuarie și trecerea sub suveranitatea israeliană a așezărilor din Cisiordania şi a Văii Iordanului, în concordanță cu nouă inițiativă americană.

Pompeo se va întâlni cu șeful Mossadului, Yossi Cohen, președintele Knesset-ului și Gabi Ashkenazi, probabil, noul ministru de externe în guvernul de uniune, care mâine va depune jurământul.


Etichete (ii)pompeoierusalimvizita

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live