Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu, Constanţa

5 Iunie 2014
Vizualizari: 870
Comentează add

Cei doi înalţi demnitari au avut discuţii despre dimensiunea militară a Parteneriatului strategic dintre cele două state, cu accent pe sprijinul Statelor Unite pentru România.

Secretarul american al apărării s-a întâlnit cu Mircea Duşa

mona-constantinescu-constanta

Secretarul american al apărării, Chuck Hagel. Foto: defense.gov.

Secretarul american al apărării, Chuck Hagel se află la Constanţa, unde a avut o întrevedere cu omologul său român, Mircea Duşa.

Totodată, cei doi au vizitat nava USS Vella Gulf, care a fost trimisă în Marea Neagră ca răspuns la criza din Ucraina.

Cei doi înalţi demnitari au avut discuţii despre dimensiunea militară a Parteneriatului strategic dintre cele două state, cu accent asupra sprijinului Statelor Unite pentru România, în actualul context de vecinătate estică.

În cadrul întâlnirii s-a mai discutat şi despre importanţa măsurilor de reasigurare la nivel aliat, dar şi despre stadiul operaţionalizării proiectelor Statelor Unite în România, precum şi pe teme referitoare la agenda aflată în perspectiva summitului NATO din Ţara Galilor.

Crucişătorul american USS Vella Gulf, care a ajuns în urmă cu trei zile în Portul Constanţa, are la bord patru sute de militari.

Nava a executat pe parcursul celor trei zile operaţiuni în Marea Neagră în domeniul securităţii, iar mâine va părăsi Portul Constanta.

De altfel, aceasta este cea de-a patra navă americană de război care ajunge în portul românesc de la Marea Neagră, în ultimele zile. Până acum au ancorat la Constanţa USS Truxtun, USS Donald Cook şi Vella Gulf.


Etichete Chuck HagelVella GulfMircea Duşa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live