Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALA (R) Marţi, 19 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, Ierusalim

21 Aprilie 2017
Vizualizari: 673
Comentează add

Secretarul american al apărării, aflat în vizită în Israel, a declarat public că Siria deţine în continuare arme chimice.

Secretarul american al apărării, James Mattis, vizită în Israel

dragos-ciocarlan-ierusalim

Secretarul american al apărării, James Mattis. Foto: Arhivă.

Teheranul este elementul care leagă în axa răului Coreea de Nord de Siria şi Hezbollah din Liban, a afirmat ministrul israelian al apărării, la întâlnirea cu omologul său american, James Mattis.

Secretarul american al apărării, aflat în vizită în Israel, a declarat public că Siria deţine în continuare arme chimice.

Ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, a subliniat că este crucială presiunea asupra Teheranului şi impunerea de sancţiuni.

Principala problemă este axa răului din Coreea de Nord la Teheran, Damasc şi Hezbollah la Beirut.

Nu există îndoială că elementul de legătură al acestei axe este Iranul, care destabilizează Orientul Mijlociu, interferează în Yemen, Irak, Siria şi Liban şi acţionează împotriva Israelului, prin intermediul mandatarilor săi.

La sediul Statului Major General al Armatei, secretarul american al apărării, James Mattis, a spus că este profund ataşat de securitatea Israelului, reafirmând angajamentul său de a face orice ca să nu se repete oribila tragedie a holocaustului.

Despre războiul civil şi situaţia din Siria, James Mattis a declarat că nu există nicio îndoială şi este în spiritul comunităţii internaţionale că Siria a păstrat arme chimice şi încalcă acordul prin care s-a angajat la suprimarea lor.

În privinţa ameninţărilor repetate ale Iranului, Mattis a menţionat importanţa unui răspuns la agresiunea iraniană.

El a comentat activităţile destabilizatoare ale Iranului şi implicarea organizaţiei teroriste libaneze Hezbollah, care îl ajută pe Bashar al-Assad să se menţină la putere


Etichete Secretaru american al apărăriiJames Mattisisraelsiriairanarme chimice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/romania-actualitati.ro/html/lib/Cake/View/Helper/HtmlHelper.php on line 704 atentionare-nowcasting
X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live