Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

20 Octombrie 2021
Vizualizari: 172
Comentează add

Secretarul american al Apărării se află în vizită oficială la Bucureşti.

Secretarul american al Apărării se află în vizită oficială la Bucureşti

oana-bala

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin. Foto: Arhivă/ Agerpres

Realizator: Constanţa Comănici - Securitatea şi stabilitatea din regiunea Mării Negre sunt în interesul naţional al Statelor Unite, a spus la Bucureşti secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. El a făcut declaraţia la finalul unei întrevederi cu omologul său, Nicolae Ciucă. Redactorul nostru, Oana Bâlă, relatează:

Reporter: Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a discutat cu omologul român, Nicolae Ciucă, despre importanța întăririi cooperării dintre aliați în vederea descurajării acțiunilor adverse ale Rusiei în regiune. El a precizat că Statele Unite vor continuă să furnizeze asistență pentru întărirea capacității maritime în mai multe țări, printre care și România. 
Lloyd Austin: Securitatea și stabilitatea din regiunea Mării Negre sunt în interesul național al Statelor Unite. Este evidentă vulnerabilitate la agresiunea Rusiei şi am văzut asta din acţiunile care au loc în estul Ucrainei. Vom continua să lucrăm cu partenerii noștri din regiunea.
Reporter: Ministrul apărării, Nicolae Ciucă, a vorbit despre parteneriatul strategic cu Statele Unite ca pilon de bază al securității și apărării României. Pe de altă parte, a menționat că a identificat împreună cu omologul său poziții comune legate de adaptarea NATO la provocările actuale.
Nicolae Ciucă: Ne dorim ca Alianţa să rămână puternică și capabilă să își protejeze toți membrii săi și să răspundă preocupărilor acestora. De aceea, pentru România, relația transatlantică rămâne un pilon important al politicii noastre de apărare.
Reporter: Secretarul Apărării a fost primit și de președintele Klaus Iohannis și va merge la baza militară de la Mihail Kogălniceanu.


Etichete (ii)vizitaLloyd Austin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live