Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălina Verman

20 Mai 2016
Vizualizari: 566
Comentează add

Nivelul scăzut de voinţă politică faţă de problema integrităţii, unul dintre punctele slabe ale aplicării Strategiei Naţionale Anticorupţie.

Secretar de stat: Fiecare dosar la DNA reprezintă un eşec de management

madalina-verman

Nivelul scăzut de voinţă politică în rândul majorităţii parlamentare şi al aleşilor locali faţă de problema integrităţii este unul dintre punctele slabe ale aplicării Strategiei Naţionale Anticorupţie în perioada 2012-2015, în România.

Potrivit unei evaluări făcute de experţi europeni şi prezentată astăzi, la Ministerul Justiţiei, alte neajunsuri sunt neaplicarea sistematică a măsurilor preventive în sectorul public de către numeroşi şefi de agenţii publice, care nu sunt motivaţi să introducă măsuri anticorupţie, precum şi lipsa îmbunătăţirilor în domeniul achiziţiilor publice în România.

Secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, Adrian Baboi-Stroe, a explicat că activitatea managerială în instituţii este o reală slăbiciune în prevenirea corupţiei.

Adrian Baboi-Stroe: "Concluzia raportului de audit prezentată de experţi acum este convergentă cu principiul pe care vrem să-l introducem în noua strategie şi anume, că fiecare dosar la DNA reprezintă, de fapt, nu un motiv de bucurie şi satisfacţie în sine, ci reprezintă un eşec de management. Deci, pentru instituţia în care un lucrător a fost trimis în judecată şi condamnat în final pentru corupţie, vorbim despre un eşec de management şi acest principiu trebuie aplicat în întreg sectorul public".


Etichete strategia nationala anticoruptieSecretarul de stat în Ministerul JustiţieiAdrian Baboi-Stroeparlamentintegritateministerul justitiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live