Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălina Creţu

22 Noiembrie 2017
Vizualizari: 841
Comentează add

Procurorii anticorupţie susţin că prejudiciul în dosarul "Tel Drum" în care este inculpat liderul PSD, Liviu Dragnea, este de peste 25 de milioane de euro.

Sechestru pus pe averea liderului PSD, Liviu Dragnea

catalina-cretu

 Liviu Dragnea la sediul DNA. Foto: Agerpres.

Direcţia Naţională Anticorupţie a pus sechestru pe toate bunurile şi conturile liderului PSD, Liviu Dragnea, şi ale altor patru inculpaţi din dosarul Tel Drum pentru a recupera prejudiciul din acest dosar. Procurorii spun că este vorba despre aproape 128 de milioane de lei, adică peste 27 de milioane de euro. 

Constituire de grup organizat şi abuz în serviciu în legătură cu reabilitarea de drumuri judeţene cu fonduri europene - sunt acuzaţiile aduse de procurori actualului lider al PSD pentru fapte care ar fi fost comise pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Procurorii arată că în această calitate Liviu Dragnea ar fi înfiinţat în 2001 un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent, format din funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi oameni de afaceri. Dosarul a fost constituit pe baza unei sesizări a OLAF.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi ceilalţi inculpaţi din dosarul Tel Drum s-au prezentat marţi la DNA pentru a fi înştiinţaţi că le-a fost pus sechestru pe averi. Liviu Dragnea a fost întâmpinat în faţa DNA de zeci de susţinători, dar şi de protestatari, care i-au cerut demisia.

Preşedintele Camera Deputaţilor, Liviu Dragnea, nu a făcut nicio declaraţie la ieşirea de la DNA. Anterior le-a spus însă jurnaliştilor acreditaţi la parlament că se consideră o victimă a unei campanii politice prin care se doreşte blocarea legilor justiţiei.  


Etichete Tel DrumTeleormanOLAFDNAgrup infracţional organizatabuzfonduri europeneprejudiciu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live