Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru* Imnul national Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Septembrie 2022
Vizualizari: 291
Comentează add

Seceta şi debitul scăzut al Dunării afectează zona Deltei.

Seceta şi debitul scăzut al Dunării afectează zona Deltei

florin-lepadatu

Delta Dunării: Foto: pixabay.com.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Seceta şi debitul scăzut al Dunării continuă să afecteze zona Deltei.

În ultima lună, şase lacuri din rezervaţia biosferei au secat integral, iar alte 18 au ajuns la mai puțin de jumătate din nivelul normal al apei.


Viorica Bîscă, directoarea executivă Administrației Deltei: ”Situația este din ce în ce mai gravă, pentru că, dacă acum o lună de zile erau zone în care apa atingea 40-60 de centimetri, în momentul de față sunt zone secate 100%. În afară de zona Sărături Murighiol, acum, deja avem alte lacuri, gen Lacu Purcelu, Morunu, Babinţi, care sunt sută 100% secate, ca să nu mai spunem că sunt canale din acestea care pot fi traversate cu piciorul, în momentul de față. Nu-i deloc bine pentru tot ce înseamnă biodiversitate, evident. ”

De altfel, în ultima perioadă s-au înregistrat cazuri de mortalitate piscicolă în lacuri, însă nu au fost în cantități foarte mari, dar pescarii și-au schimbat uneltele cu care își desfășoară activitatea și vor să captureze în Dunăre și în Marea Neagră.

Administrația Deltei urmează să reanalizeze cotele de pescuit în funcție de zonele afectate de secetă, având în vedere că pescarii comerciali trebuie să captureze anumite cantități pentru a-și putea păstra permisele anul viitor, transmite corespondenta RRA, Luiza Rosetti.


Etichete deltădelta dunăriicanalerezervație

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live