Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Simona Şerbănescu

30 Iulie 2015
Vizualizari: 1079
Comentează add

Directorul departamentului Situaţii de urgenţă - Apele Române, Sorin Randaşu, a vorbit la Apel matinal despre situaţia rezervelor de apă în condiţiile secetei prelungite.

Seceta "nu va afecta alimentarea cu apă potabilă a populaţiei" Seceta "nu va afecta alimentarea cu apă potabilă a populaţiei" - Conține audio

simona-serbanescu

Foto: radioconstanta.ro.

Federaţia Naţională Pro Agro solicită autorităţilor subvenţionarea integrală a costurilor generate de consumul cu energia electrică pentru irigaţii pentru anul 2015 în condiţiile în care seceta instalată în aproape toate regiunile ţării afectează culturile actuale dar şi înfiinţarea culturilor de toamnă.

La sfârşitul lunii iunie, directorul general al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare declara că solicitările fermierilor pentru irigarea terenurilor agricole în acest an nu au depăşit 100.000 de hectare, deşi suprafaţa contractată era de 330.000.

Despre situaţia hidrologică actuală, şi a irigaţiilor am vorbit la Apel matinal cu directorul departamentului Situaţii de urgenţă - Apele Române, Sorin Randaşu.

"Zona de sud a ţării, Bărăganul, Moldova şi parte din zona Banatului şi Crişanei sunt afectate de lipsa de precipitaţii.

"Comparativ cu alţi ani secetoşi, rezerva de apă din acumulări este mai bună" a spus Sorin Randaşu.

Audio: Apel matinal


Etichete exclusiv radioApel matinalsecetăalimentarea cu apă a populaţieirezerve în acumulăriSituaţii de urgenţă - Apele RomâneSorin Randaşu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live