Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Cristina Bulbescu, Radio Târgu Mureş

20 Octombrie 2011
Vizualizari: 1304
Comentează add

„Plantăm fapte bune în Romania” este o campania de împădurire care se defăşoară şase judeţe.

Seceta amână plantarea „de fapte bune” în judeţul Mureş Seceta amână plantarea „de fapte bune” în judeţul Mureş - Conține audio

cristina-bulbescu-radio-targu-mures

Seceta amână plantarea „de fapte bune” în judeţul Mureş.


  Iniţiativa societăţii civile tinere din România, bazată pe voluntariat, „Plantăm fapte bune în Romania”, şi care urmăreşte acţiuni de împădurire, ar fi trebuit să se desfăşoare în această lună, însă din cauza secetei va fi amânată pentru luna noiembrie.
În judeţul Mureş vor fi împădurite 2 ha de teren în localitatea Tăureni, în data de 5 noiembrie, iar organizatorii caută tineri voluntari pentru acest lucru.
 Specialiştii în silvicultură au recomandat amânarea acestei campanii deoarece în acest moment este imposibilă săparea gropilor de circa 30 cm pentru  plantarea puieţilor.
 Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Mureş, Adrian Pîrlea a mai declarat pentru Radio Targu Mures. audio:În acest an, campania de împădurire se defăşoară şase judeţe, şi anume:  Ialomiţa, Argeş, Vaslui, Timiş, Satu Mare şi Mureş.
Obiectivul organizatorilor este plantarea şi monitorizarea plantărilor pe circa 300 de ha de teren care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier.
Terenurile care urmează să fie împădurite se află pe domeniul public.
Speciile de arbori ce vor fi plantate vor fi stabilite în baza studiilor tehnice realizate de către experţi.
Înscrieri pentru voluntariat în Mişcarea Naţională de Împădurire se pot face direct pe site-ul organizatorilor la adresa www.plantamfaptebune.ro     
 


Etichete plantareimpadurirevoluntariatcampanie

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live