Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Cristina Sârbu

5 Mai 2010
Vizualizari: 1460
Comentează add

Invitaţii în emisiunea Semnaturi Celebre din această seara, doi maeştrii de balet vor vorbi despre acest proiect de notorietate internaţională ajuns pe scena Operei din Bucureşti.

Seară Balanchine Seară Balanchine - Conține audio

cristina-sarbu

Pe scena Operei Naţionale Bucureşti a avut loc, pentru prima oară în istoria instituţiei, premiera unui balet semnat de George Balanchine (1904-1983),cel mai important coregraf al secolului trecut. Condiţiile în care acest spectacol a fost programat şi lucrat - sunt cu totul speciale. Iniţiativa i-a aparţinut balerinei Simona Şomăcescu, şeful companiei de balet a Operei Naţionale Bucureşti.

Pentru a pregăti şi superviza produsul artistic finit, un aşa-numit „repetitor” a sosit oficial la Bucureşti şi a lucrat timp de cinci săptămâni cu balerinii români. Paul Joseph Boos l-a cunoscut bine pe George Balanchine, i-a fost aproape şi a ajuns să pătrundă coregrafiile maestrului în cele mai profunde detalii. Detalii pe care le veţi cunoaşte din ediţia din această seara, Semnaturi Celebre.

Audio:


Etichete seara balanchinegeorge balanchinesimona somacescuopera nationalapaul joseph boos

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live