Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 Aprilie 2019
Vizualizari: 602
Comentează add

Peste 2.000 de militari din şase ţări aliate participă, în această săptămână, la cel mai mare exerciţiu NATO din Marea Neagră, "Sea Shield 2019".

"Sea Shield 2019"

florin-lepadatu

 

Peste 2.000 de militari din şase ţări aliate participă, în această săptămână, la cel mai mare exerciţiu NATO din Marea Neagră, "Sea Shield 2019".

11 nave au plecat luni din Portul Constanţa pentru a executa în apele internaţionale proceduri de luptă împotriva ameninţărilor de suprafaţă.

La exerciţii a participat şi Fregata "Mărăşeşti", cea mai mare navă a Forţelor Navale Române, alături de nave aliate din Canada, Olanda, Bulgaria şi Turcia.

Reporter Sorin Cealera: "În prima fază a fost simulată o acţiune de răspuns la atacul unei ambarcaţiuni de mare viteză, care a atacat nava.

Următoarea secvenţă a fost exerciţiul de vitalitate în cazul unui incendiu produs de explozie unei mine marine.

Cele 11 nave s-au deplasat apoi în apele internaţionale ale Mării Negre, la peste 20.000 de mile marine depărtare de ţărm, pentru principala acţiune a zilei - efectuarea unei trageri pe o ţintă telecomandată de către fregata canadiană "Toronto", una dintre cele cinci nave din cadrul grupării NATO permanentă de luptă împotriva minelor marine, SNMG2.

Comandantul Fregatei "Mărăşeşti", comandor Cornel Tănăsescu, a considerat misiunea un succes: "Am reuşit să parcurgem toate acestea exerciţii şi consider că echipajul şi-a îndeplinit şi şi-a executat responsabilităţile aşa cum le-am stabilit înainte de a ieşi pe mare."

"Ce va fi zilele următoare ?"

Cornel Tănăsescu: "Vom avea exerciţii de luptă antisubmarin, exerciţii de luptă împotriva aviaţiei şi, în continuare, exerciţii de luptă împotriva navelor de suprafaţă, dar într-un context mult mai amplu, într-un scenariu mult mai complex."


Etichete Exerciţiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live