Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Leu

24 Ianuarie 2021
Vizualizari: 164
Comentează add

Peste 400.000 de români s-au vaccinat împotriva COVID, iar aproape 13.000 dintre aceștia au primit și cea de-a doua doză de ser.

Se schimbă regulile de programare la vaccinare

adriana-leu

Sursa foto: prefectul Jud. Cluj, Mircea Abrudean.

Peste 400.000 de români s-au vaccinat împotriva COVID, iar aproape 13.000 dintre aceștia au primit și cea de-a doua doză de ser.

Au fost raportate 1.124 de reacții adverse, toate comune și minore, precum durere la locul injectării, febră, astenie, urticarie sau dureri de cap, mușchi ori articulații.

Nu a existat nicio reacție gravă. Interesul pentru vaccinare este mare; autoritățile au anunțat că în cea de-a doua etapă, cea în curs, s-au înscris aproximativ 830.000 de oameni.

Cei mai mulți dintre ei, aproape 341.000 sunt adulți de peste 65 de ani, aproximativ 185.000 sunt persoane cu afecțiuni cronice și peste 300.000 sunt angajați din domenii esențiale.

În zilele următoare se schimbă, însă, regulile de programare la vaccinare, astfel că 75% din rezervările care pot fi făcute într-o zi vor fi destinate persoanelor de peste 65 de ani și celor cu boli cronice și doar 25% că vor fi alocate angajaților care asigură buna funcționare a statului.

Până atunci, coordonatorul Campaniei naționale de imunizare, medicul Valeriu Gheorghiță, recomandă ca fiecare beneficiar să încerce să își găsească un loc de vaccinare în județul de domiciliu.


Etichete (ii)vaccinarereguli

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live