Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, UEFA Conference League, play-offs, meciuri tur Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Ianuarie 2022
Vizualizari: 477
Comentează add

Carantina pentru persoanele care vin din zonele roşii şi pentru contacţii bolnavilor confirmaţi cu COVID-19 se reduce la 5 zile pentru vaccinaţi şi la 10 pentru nevaccinaţi.

Se reduce perioada de carantină

radiojurnal

 

Carantina pentru persoanele care vin din zonele roşii şi pentru contacţii bolnavilor confirmaţi cu COVID-19 se reduce la 5 zile pentru vaccinaţi şi la 10 pentru nevaccinaţi. Anunţul a fost făcut de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Raed Arafat: Avem reducerea perioadei de carantină, de la 14 zile la 5 zile pentru persoanele vaccinate, sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile; reducerea perioadei de carantină de la 14 la 10 zile pentru persoanele nevaccinate, sau care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile; introducerea măsurii carantinei cu privire la contacţii direcţi ai persoanelor confirmate pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, cu duratele prevăzute anterior; introducerea excepţiei de la carantină pentru persoanlul navigant maritim român şi personalul care lucrează pe platformele fixe şi mobile de extracţie petrol şi gaze în zone exclusiv economică a României.
 
La rândul său, şefa Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Tranmisibile, Adriana Pistol, a precizat că măsura carantinării se aplică persoanelor sănătoase, iar cele care sunt diagnosticate cu COVID-19 stau în izolare 7 zile, dacă au o formă uşoară.

Etichete carantinareducereRaed Arafat(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live