Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 14 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România

12 August 2016
Vizualizari: 618
Comentează add

Comunicat: Se pun în vânzare abonamentele și biletele la concertele-eveniment Parsifal de Richard Wagner.

Se pun în vânzare biletele și abonamentele la concertele PARSIFAL

radio-romania

Dirijlorul Christian Badea.

Biletele la concertele-eveniment cu actul I din opera PARSIFAL, de Richard Wagner, ce vor avea loc pe 7 și pe 8 octombrie, în deschiderea de gală a stagiunii Filarmonicii „George Enescu“, se  pun în vânzare la casa de bilete a Ateneului Român.

Abonații Filarmonicii „George Enescu“ au rezervate bilete, pe care le pot achiziționa în perioada 16 august-23 septembrie, la un preț special de 100 de lei pentru un bilet. 

Începând cu 1 septembrie, biletele vor fi disponibile tuturor iubitorilor de muzică, la prețul de 150 lei, având în continuare prioritate abonații Filarmonicii „George Enescu“.

La concertele PARSIFAL, de pe 7 și 8 octombrie, a căror partener principal este Grupul KMG International, locurile abonaților Filarmonicii „George Enescu“ vor fi realocate, datorită cerințelor sponsorilor, care au facut posibil evenimentul.

Următoarele concerte din stagiunea 2016-2017 ale Filarmonicii „George Enescu“ se află sub regimul obișnuit de vânzare al biletelor, atât pentru abonați, cât și pentru ceilalți spectatori. Detalii se găsesc pe site-ul instituției: www.fge.org.ro/ro.html.

Gală dirijată de Christian Badea

Publicul român va beneficia de două spectacole de înaltă ținută artistică, oferite de Christian Badea, cel mai important și mai cunoscut dirijor român de operă din lume și Fundația Română pentru Excelență în Muzică, în parteneriat cu Filarmonica «George Enescu» și Institutul Cultural Român.

În distribuție se află artiști de renume mondial. Astfel, sub bagheta maestrului Christian Badea se vor afla orchestra și corul Filarmonicii «George Enescu» și soliștii invitați Stefan Vinke (Parsifal), Eric Halfvarson (Gurnemanz), Petra Lang (Kundry), Bela Perencz (Amfortas), considerați printre cei mai mari interpreți wagnerieni din lume la ora actuală.

Alături de muzicienii Orchestrei și Corului Filarmonicii «George Enescu», vor colabora cu artiștii străini de nivel mondial și cântăreții români Marius Boloș, Liviu Indricau, Iustinian Zetea și Sidonia Nica de la Opera Națională București și Ionuț Popescu și Adrian Dumitru de la Filarmonica «George Enescu». Lor li se vor alătura Corul de copii Radio și elevi de la Liceul de Coregrafie «Floria Capsali». 

Parsifal, de Richard Wagner, la Ateneul Român – concept unic în lume

Concertele-eveniment «Parsifal la Ateneul Roman» sunt un concept nou și unic în lume. Ele prezintă creația lui Wagner într-un spectacol în care publicul se află în mijlocul acțiunii și care împletește în mod firesc componentele muzicale (orchestră, cor, soliști) cu elemente de teatru complexe (lumini, decor, costume, efecte speciale vizuale și de sunet),  folosind caracteristicile acustice și arhitecturale ale sălii Ateneului. De altfel, sala Ateneului în sine – o sală-monument istoric – joacă un rol esențial prin arhitectura și acustica sa unică în lume, astfel încât experiența publicului este directă și copleșitoare.

Mai multe detalii despre eveniment puteți citi aici.
 


Etichete Se pun în vânzare abonamentele și bileteleconcertele-evenimentParsifal de Richard Wagner

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live