Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Decembrie 2021
Vizualizari: 358
Comentează add

Rafila: Decât să avem reguli extrem de dure,extrem de limitative,care nu sunt respectate,este mai bine să avem o anumită relaxare şi cu o respectare riguroasă a tuturor ac reguli.

Se prelungeşte de mâine starea de alertă cu 30 de zile

radiojurnal

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. FOTO: gov.ro

Autorităţile anunţă o relaxare a măsurilor sanitare de sărbători. Masca de protecţie nu se mai poartă în spaţiile deschise neaglomerate şi este eliminată interdicţia persoanelor de a circula noaptea, după ora 23:00. În noaptea de Crăciun şi de Revelion restuarantele sunt deschise, dar este permisă ocuparea a numai 50% din numărul de mese şi doar de către cei vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi.

Sunt câteva dintre prevederile unei HG adoptate în şedinţa de astăzi a executivului, care prelungeşte starea de alertă începând de mâine cu 30 de zile.

Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că cetăţenii nu trebuie să renunţe la măsurile de protecţie sanitară în urma acestor relaxări.


Alexandru Rafila: Această deschidere din partea Guvernului României se datorează interesului pentru ca în România viaţa să capete aspecte cât mai aproape de normalitate, însă, nu putem să ignorăm pericolele care urmează. Decât să avem reguli extrem de dure, extrem de limitative, care nu sunt respectate, este mai bine să avem o anumită relaxare şi cu o respectare riguroasă a tuturor acestor reguli.


Etichete alexandru rafilarelaxare măsuri sanitarerespectare riguroasăpandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live