Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

26 Septembrie 2021
Vizualizari: 471
Comentează add

Cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional George Enescu se încheie, în această seară, cu un regal muzical la Sala Palatului.

Se încheie a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional George Enescu

radio-romania-actualitati

Directorul executiv al festivalului, Mihai Constantinescu. festivalenescu.ro

Cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional George Enescu se încheie, în această seară, cu un regal muzical la Sala Palatului.

Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam, sub bagheta dirijorului britanic Daniel Harding, îi va propune publicului meloman un opus enescian, Pastorala-fantezie, dar şi piese din creaţia marilor compozitori Richard Wagner şi Anton Bruckner.

Timp de 30 de zile muzica clasică a răsunat pe marile scene din capitală, dar şi din alte oraşe din România.

Organizatorii spun că au reuşit să îşi îndeplinească obiectivele, chiar şi în contextul pandemiei de coronavirus - a afirmat astăzi la Radio România Actualităţi directorul executiv al festivalului, Mihai Constantinescu.


Mihai Constantinescu: A fost foarte greu și a fost foarte frumos. A fost foarte greu pentru că au fost condiții pe care nu le am avut până acum în toate cele 25 de ediții și a fost foarte frumos pentru că a fost un program de mare calitate, au fost artiști de mare valoare care au venit, au fost aprecieri din partea publicului și din partea artiștilor și cred că acest festival a deschis sau a redeschis apetitul pentru muzică, pentru cultură al românilor și nu numai. Festivalul, în acest moment, are un statut care cu greu poate să fie de dărâmat.


Etichete a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional George Enescumihai constantinescu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live