Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Geta Negrişanu, Tulcea

14 Noiembrie 2010
Vizualizari: 2404
Comentează add

Evenimentul este marcat, la Tulcea, printr-o serie de seminarii-dezbatere şi depuneri de coroane la Monumentul Independenţei, din municipiul Tulcea.

Se împlinesc 132 de ani de la unirea Dobrogei cu România

geta-negrisanu-tulcea

Foto: Agerpres.

La Tulcea, se marchează duminică împlinirea a 132 de ani, de la unirea Dobrogei, cu România.

La 14 noiembrie 1878, după 400 de ani de stăpânire turcească, locuitorii Dobrogei,români şi de alte naţionalităţi aflau cu bucurie de Proclamaţia principelui Carol I, prin care vechea posesiune a lui Mircea cel Bătrân se întorcea acasă, la România.

Locuitorii acestei străvechi provincii istorice româneşti erau asiguraţi de faptul că religia, familia, onoarea şi proprietatea le vor fi apărate de legile României.

Un moment istoric evocat de 132 de ani încoace, de tulceni, de toţi dobrogenii, printr-o serie de manifestări, menite să păstreze aprinsă flacăra entuziasmului de atunci.

Evenimentul este marcat, la Tulcea, printr-o serie de seminarii-dezbatere, depuneri de coroane, la Monumentul Independenţei, din municipiul Tulcea, o reuniune festivă organziată de autorităţile locale, expoziţii de pictură şi lansări de carte, spectacole folclorice în aer liber.


Etichete Ştiri Sud-EstTulceaDobrogeaunireRomânia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live