Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudiu Pădurean, Cluj

5 Aprilie 2017
Vizualizari: 524
Comentează add

Evenimentul, organizat de Centrul Cultural Media Radio România şi Radio Cluj, va avea loc, timp de cinci zile, în pavilionul mobil amenajat în Piaţa Unirii.

Se deschide Caravana Gaudeamus, la Cluj-Napoca

claudiu-padurean-cluj

Foto: radiocluj.ro.

La Cluj-Napoca se deschide astăzi Caravana Gaudeamus, ajunsă la a 18-a ediţie.

Evenimentul, organizat de Centrul Cultural Media Radio România şi Radio Cluj, va avea loc, timp de cinci zile, în pavilionul mobil amenajat în Piaţa Unirii.

Este cea mai longevivă manifestare expoziţională dedicată culturii din Transilvania.

Corespondentul RRA, Claudiu Pădurean, relatează. 

Reporter: La Gaudeamus Cluj participă 70 de edituri. Acestea au pregătit reduceri speciale, lansări de carte și întâlniri ale scriitorilor cu cititorii, cu editorii și cu difuzorii de carte. Astfel, Pavilionul Gaudeamus din centrul Clujului își asumă rolul de spațiu al dialogului.

Caravana Gaudeamus este expresia dragostei față de carte, o dragoste care nu va pieri foarte curând - spune președintele de onoare al Caravanei, poetul Ion Cristofor. 

Ion Cristofor: "Eu nu cred că acest comerț și acest obiect fabulos care este cartea vor dispărea. Cred că vom  continua să citim cărțile tipărite pe hârtie, chiar dacă există o concurență a cărții electronice foarte puternică". 

Reporter: Până duminică inclusiv, în cadrul Gaudeamus vor fi organizate peste 90 de evenimente culturale,  inclusiv unul dedicat olimpicilor de nota 10. Un alt eveniment este reprezentat de campnaia "Cărțile se întorc acasă". Volumele donate de particianții la Caravana Gaudeamus vor fi oferite unei biblioteci publice dintr-o comunitate săracă.


Etichete Se deschide Caravana Gaudeamusla Cluj-Napocaradio romania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live