Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL Miercuri, 19 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Udroiu

24 Februarie 2018
Vizualizari: 370
Comentează add

În toată ţara traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă

Se circulă în condiţii de iarnă

mihai-udroiu

 

La această oră se circulă în condiţii de iarnă în aproape toată ţara, însă precipitaţiile sunt slabe pe majoritatea arterelor naţionale, iar carosabilul nu creează probleme deosebite, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită. Pe autostrăzile Bucureşti-Piteşti, Bucureşti-Constanţa, Bucureşti-Ploieşti şi Ovidiu-Agigea ninge, s-a depus strat de zăpadă, dar se acţionează cu utilaje.

Şi pe DN1 Valea Prahovei şi DN7 Valea Oltului ninge uşor, carosabilul este umed, dar curat, iar pe DN1A, între kilometrii 140 şi 152 s-a depus un strat de zăpadă de aproximativ 2-3 centimetri. Şi acolo sunt prezente utilaje de deszăpezire şi se împrăştie material antiderapant.

Pentru prevenirea producerii de accidente rutiere, şoferii sunt sfătuiţi să aibă maşinile echipate în condiţii de iarnă, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să folosească cu precădere frâna de motor. În condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de maximum 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora.

 

Etichete traficiarnaInfotraficpoleifrâna

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live