Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

23 Februarie 2016
Vizualizari: 1035
Comentează add

Comisiile pentru Cultură şi cele pentru Buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului dezbat situaţia Societăţii Române de Televiziune.

Se caută soluții pentru TVR

alina-stanuta

Sediul televiziunii publice. Foto: tvr.ro. 

Comisiile pentru Cultură şi cele pentru Buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului dezbat situaţia Societăţii Române de Televiziune.

La şedinţa comună participă şi premierul Dacian Cioloş, precum şi conducerea TVR.

Directorul interimar al TVR, Irina Radu, a făcut în cadrul dezbaterii, mai multe propuneri - spune ea - atipice şi curajoase, pentru rezolvarea situaţiei economice grave a televiziunii publice.

Printre acestea se numără intrarea în insolvenţă a Societăţii Române de Televiziune şi ştergerea datoriilor, posibilitatea ca abonamentul să se poată încasa de la oricine are acces la informaţie, sau altă soluţie ar fi obţinerea unui împrumut de la stat.

Prezent la dezbatere, premierul Dacian Cioloş menţiona că ştergerea datoriilor TVR nu ar rezolva problema, pentru că ar apărarea noi datorii.

El a pledat pentru identificarea unor soluţii pe termen scurt, dar şi altele pe termen lung pentru rezolvarea situaţiei din televiziunea publică. 

Dacian Cioloş: ”Ajutorul de stat, chiar dacă, să spunem, am putea găsi mecanismul, sau negocia cu Comisia Europeană, trebuie să avm banii respectivi şi ştiţi bine că nu sunt bani prinşi în buget pentru acest lucru.

”Cel mai devreme, aceasta ar putea fi făcut la rectificarea bugetară. Până atunci, TVR-ul nu rezistă. Deci, ideile care au fost puse pe masă, nu rezolvă problema imediată”, a afirmat Dacian Cioloș.  

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, prezent, de asemenea, la dezbatere, subilina utilitatea unei instituţii publice puternice de televiziune şi saluta discuţiile de la Parlament, lăudând în acelaşi timp radioul public. 

Călin Popescu-Tăriceanu: ”Stau şi mă uit la radioul public, care a reuşit să reînvie şi regret că nu se întâmplă acelaşi lucru şi cu televiziunea.

”Eu cred că există posibilitatea ca să găsim o soluţie viabilă pe termen lung pentru televiziunea publică”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu. 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a susţinut şi el că ştergerea datoriilor nu va rezolva problema de la TVR şi spunea că nu este de acord cu ideea comasării televiziunii cu radioul. 

Kelemen Hunor: ”Eu aici nu aş discuta de radio. Radioul merge bine, haideţi să nu încercăm să facem dintr-un singur mort încă un alt bolnav care va muri încet-încet.

”Comasarea cu radioul nu este o soluţie”, a afirmat Kelemen Hunor.  

Şi deputatul social-democrat Viorel Ştefan a atras atenţia că trebuie găsită o soluţie urgentă, pentru că nu se pot plăti salariile în TVR, până la soluţii pe termen lung, în timp ce liberaul Tudor Barbu propune un consiliu de administraţie de criză la TVR.


Etichete soluții pentru TVRComisia pentru CulturăComisia pentru BugetTVRDirectorul interimar al TVRIrina Radupremierul Dacian Cioloş

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live