Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Noiembrie 2020
Vizualizari: 390
Comentează add

Se caută soluţii pentru redeschiderea secţiei ATI de la Piatra Neamț

radiojurnal

   

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ continuă verificările după incendiul de sâmbătă din Secţia de Terapie Intensivă, în care 10 persoane au murit şi alte 7 au fost rănite. În plus, se caută soluţii pentru repunerea în funcţiune a secţiei, dar şi un nou manager al unităţii medicale. Corespondenta noastră Geanina Buftea, are mai multe informaţii:
 
Reporter: Geanina Buftea - În aceste momente, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ se află la spitalul judeţean. Aseară s-a format o comisie cu reprezentanţii mai multor instituţii, care să se ocupe de reorganizarea Secţiei de Antesezie - Terapie Intensivă. Astăzi va fi indentificat un spaţiu ce trebuie amenajat pentru 20 de paturi şi aparatura necesară activităţii de Terapie Intensivă, 11 dintre acestea se află în spital, diferenţa va fi acoperită de ministe.
 
Între timp, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ a iniţiat astăzi consultări pentru numirea unui nou manager, însă reprezentanţii partidelor au refuzat şi susţin că la spital este nevoie de un profesionist, de un om din sistem, care trebuie lăsat să-şi facă treaba.
 
Vă reamintesc faptul că cel de-al optulea manger, Lucian Micu, şi-a anuţat, aseară, demisia. Cu o zi înainte de incendiul devastator, a dispus mutarea pacienţilor de la etajul 3 la etajul 2 al spitalului. Direcţia de Sănătate Publică Neamţ a precizat că mutarea secţiei şi reorganizarea spaţiilor nu au avut aviz din partea instituţiei.
 
(PH)
 

Etichete Piatra Neamtspitalul judeteanATI(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live