Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

27 Mai 2020
Vizualizari: 532
Comentează add

HORA așteaptă de la Guvern o decizie imediată pentru reluarea activității.

Se aşteaptă o decizie pentru reluarea activității

florin-lepadatu

 

Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor așteaptă de la Guvern o decizie imediată cu privire la data de la care și-ar putea relua măcar parțial activitatea.

Reprezentanții industriei consideră că până joi, 28 mai, ar trebui să se stabilească un termen clar și insistă ca acesta să fie luni, 1 iunie.

Mihaela Enache are detalii:"Organizația HORA consideră că odată cu începutul lunii viitoare s-ar putea redeschide terasele, iar în acest caz, anunțul oficial ar trebui să se facă cel mai târziu joi, pentru ca firmele să-și poată pregăti resursele necesare: angajați, aprovizionare, curățenie.

Este nevoie și de introducerea unor noi protocoale de protecție sanitară reglementate de ANSVSA, referitoare la lucrători, clienți și spații, de asemenea de crearea unor reguli interne și de instruirea personalului în acest sens.

Patronatul conturează reluarea activității în trei etape, câte una la fiecare două săptămâni cu respectarea distanțării sociale, a măsurilor de prevenție și a condițiilor de igienă.

În ultimele zile, și ministrul sănătății a vorbit despre posibilitatea ca terasele să se redeschidă de la 1 iunie, dacă primul pas al relaxării restricțiilor va fi bine gestionat din punct de vedere al evoluției epidemiei. Medicii specialiști spun însă că adevăratul impact al primelor zile de după perioada stării de urgență se va cunoaște abia de la 1 iunie."

 

Etichete terase

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live