Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Decembrie 2014
Vizualizari: 1044
Comentează add

Ministrul de externe Bogdan Aurescu a spus că scutul antirachetă de la Deveselu este un proiect defensiv şi nu este îndreptat împotriva Rusiei.

Scutul antirachetă de la Deveselu, "proiect defensiv"

radiojurnal

Ministrul Bogdan Aurescu. Foto: Arhivă.

Scutul antirachetă de la Deveselu este un proiect defensiv şi nu este îndreptat împotriva Rusiei - a declarat duminică ministrul de externe Bogdan Aurescu, la o întâlnire cu o delegaţie a Congresului american, condusă de republicanul Michael Rogers.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, scutul antirachetă, care va deveni operaţional anul viitor, va spori protecţia teritoriilor, a populaţiilor şi forţelor aliate din Europa împotriva unor eventuale atacuri cu rachete balistice din afara spaţiului euro-atlantic.

Reacţia diplomaţiei române vine după ce Michael Rogers şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la strategia SUA de contracarare a acţiunilor Rusiei şi a cerut modificări în domeniul apărării antirachetă şi capacităţilor nucleare.

Duminică, de la MAE, delegaţia americană s-a întâlnit şi cu ministrul apărări, Mircea Duşa, care a subliniat importanţa iniţiativei americane de reasigurare europeană, ce vizează în principal creşterea şi susţinerea prezenţei americane în Europa.


Etichete scutDeveseluMAEanti rachetăBogdan AurescuMircea DusaRusiaMichael RogersSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live