Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 Martie 2017
Vizualizari: 904
Comentează add

Unii experţi susţin că sistemul Thaad ar putea fi învins prin atacuri multiple, lucru pe care Coreea de Nord îl exersează cu tot mai mult succes.

Scut antirachetă american în Coreea de Sud

sergiu-stet

Rachetă interceptoare din sistemul american de scut antirachetă THAAD         Foto: https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=29114493.

Armata Statelor Unite ale Americii a început instalarea unui controversat scut de apărare antirachetă în Coreea de Sud, la o zi după ce Coreea de Nord a provocat reacţii de condamnare din parea comunităţii internaţionale prin lansarea a patru rachete înspre Japonia.

Potrivit unui comunicat al unităţii de comandă americane din Oceanul Pacific, instalarea sistemului Thaad va îmbunătăţi capacitatea sud-coreenilor de a se apăra împotriva ameninţărilor nord-coreenilor.

China s-a opus cu fermitate deciziei de instalare a sistemului Theed deoarece consideră că sistemul poate pătrunde mult în teritoriile chineze şi va altera balanţa puterii în regiune. Dezaprobarea chinezilor este importantă dacă SUA va solicita sprijin din partea Beijing-ului pentru a exercita presiuni asupra Coreii de Nord.

Corespondentul BBC relatează că la Pyongyang au fost publicate fotografii de la lansarea simultană de ieri a patru rachete, liderul Kim Jong-Un aprobând această acţiune.

Unii experţi susţin că sistemul Thaad ar putea fi învins prin atacuri multiple, lucru pe care Coreea de Nord îl exersează cu tot mai mult succes.


Etichete Thaadscutrachetetestbalisticăreacţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live